Głosowanie potrwa do piątku, 14 sierpnia, do północy. Wszyscy kandydaci powalczą o atrakcyjne nagrody: zaproszenie na galę plebiscytu, dyplom, a przede wszystkim o redakcyjną prezentację w tygodniku i w internecie oraz w specjalnym dodatku do całego nakładu, w którym zaprezentujemy zwycięzców plebiscytu z każdego powiatu. Laureaci drugich i trzecich miejsc otrzymają dyplomy, krótko zaprezentujemy ich również podczas podsumowania plebiscytu w tygodniku.
Przygotowaliśmy również dodatkowe nagrody w kategoriach Cukiernia i Piekarnia. Laureat I miejsca otrzyma 2000 zł do wykorzystania na reklamę w naszej gazecie, za drugie miejsce przysługiwać będzie reklama o wartości 1000 zł, a za trzecie - o wartości 500 zł. W kategorii Kelner i Kucharz, zdobywcy pierwszych miejsc otrzymają vouchery na weekendowy wyjazd do SPA, a laureatom drugich i trzecich miejsc wręczymy upominki.
Przypomnijmy, że w poprzedniej edycji "Smakosza", którą przeprowadziliśmy w 2013 r., najlepszą restauracją okazała się Restauracja "Mocca" z Tczewa, najlepszą piekarnią "Meler" z Pelplina, a kawiarnią "Czekolada Cafe" z Tczewa. Nagroda dla najlepszego kucharza powędrowała do Tomasza Czapiewskiego z "Mokki", a dla najsympatyczniejszej kelnerki do Doroty Chmieleckiej z Restauracji "Kolumnowej" na Zamku Gniew.
- Macie stałych klientów, którzy was doceniają. Bo jakże nie docenić smaku i zapachu chleba z tradycyjnej piekarni, pysznych dań z ulubionej restauracji i sympatycznych kelnerów, którzy je podają - powiedziała podczas wręczenia nagród Bogdana Wachowska, zastępca redaktora naczelnego "Dziennika Bałtyckiego".
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?