MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny jadalne, które zbierzesz w listopadzie. Przyroda zasypia na zimę, ale są jeszcze chwasty, które można zjeść

Bylica pospolita

Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i tłustszych potraw. Jest przydatna zwłaszcza w przypadku dolegliwości trawiennych. Wystarczy przygotować wywar. Zbieramy bylicę i suszymy, najlepiej zawieszoną, np. pod dachem. Czubatą łyżkę suszonej i pokrojonej bylicy zalewamy wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy i pijemy 2 łyżki stołowe wywaru dziennie.

Zobacz również

Miss Polonia wcale tak nie wygląda! Jest nie do poznania na prywatnych zdjęciach!

Miss Polonia wcale tak nie wygląda! Jest nie do poznania na prywatnych zdjęciach!

Wszyscy MVP fazy grupowej. Skorupski i klub, który dawał największe szanse na wygraną

Wszyscy MVP fazy grupowej. Skorupski i klub, który dawał największe szanse na wygraną

Polecamy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich