MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są...
fot. Manjurul/Getty Images

Mięso może być źródłem śmiertelnego zatrucia! Uważaj na to, gdzie kupujesz wyroby mięsne. Potem może być już za późno

Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są bakterie Salmonella. Mogą pochodzić z surowca i nie zostać zniszczone przy zbyt krótkiej obróbce cieplnej i za niskiej temperaturze, jak i dostać się do gotowego produktu.

Zobacz również

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Bierzmowanie 2024 w parafii Przemienienia Pańskiego w Aleksandrowie Kujawskim

Bierzmowanie 2024 w parafii Przemienienia Pańskiego w Aleksandrowie Kujawskim

Polecamy

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie